Bylinková jarní polévka

Suroviny:

1,3 l vody
125 ml smetany 33%
2 hrsti jarních bylinek
2 PL hladké mouky
4 dkg másla
trocha muškátového květu
1 žloutek
sůl
petrželka
šnitlík
houska

Postup:

  • z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, povaříme
  • bylinky ( jahodové listy, pampeliškové listy, šťovík, mladé kopřivy, medvědí česnek, řebříček, … ) omyjeme, spaříme, kašovitě rozsekáme, vložíme do polévky, povaříme
  • odstavenou polévku zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně, ochutíme muškátovým květem (popř. zázvorem)

Podáváme posypané petrželkou a šnitlíkem, s vajíčkem a bagetou nebo s osmaženými kostkami housky.