Čočková polévka s uzeným masem

Suroviny:

4 brambory
kousek petržele
6 PL čočky
kousek celeru
pepř
uzená žebra
1 mrkev
petrželka
ocet

Postup:

  • v papiňáku povaříme 30min. na vyšším stupni uzená žebra, poté na nízký stupeň cca 20 min. dojít a necháme zchladnout
  • čočku si namočíme do studené vody min. na 1/2 hod.
  • maso obereme a dáme stranou, sebereme přebytečný tuk a na něm orestujeme nastrouhaný celer, petržel a mrkev
  • přidáme k vývaru z žeber, ochutíme pepřem, přidáme na malé kostky nakrájené brambory, čočku i s vodou a opět v papiňáku cca 20 min. vaříme
  • vložíme maso, ochutíme trochou octa, popř. soli a servírujeme …

Na talíři posypeme čerstvou, nakrájenou petrželkou.