Ananas na grilu

Suroviny:

1 zralý ananas
20 dkg třtinového cukru
špetka nastrouhané kůry z limetky
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčku
15 dkg rozpuštěného másla

Postup:

  • oloupeme ananas, rozkrojíme jej na 8-10 plátků a opatrně z nich vykrojíme tuhý střed
  • v misce promícháme cukr s limetkovou kůrou, skořicí a hřebíčkem
  • rozpálíme si gril na 250°C, potřeme rošt olejem
  • plátky ananasu potřeme rozpuštěným máslem, poválíme v misce s kořeněným cukrem a rozložíme na mřížku grilu
  • z obou stran opékáme do zlatohnědé – cca 5 minut z každé strany

Podáváme ještě horké, můžeme lehce zastříknout karamelem, úžasný je v kombinaci s kopečkem vanilkové zmrzliny.