Ďábelsky ostrá vepřová panenka

Suroviny:

2 ks vepřové panenky
olivový olej
špetka skořice
špetka chilli
špetka kmínu
špetka soli
špetka pepře

Omáčka:
200 ml třtinového cukru
1 PL Tabasca
4 stroužky česneku

Postup:

  • olivový olej smícháme se skořicí, chilli, mletým kmínem, solí a pepřem
  • maso potřeme a necháme cca 2 hodinky uležet
  • poté na pánvi zprudka osmažíme po všech stranách
  • na omáčku smícháme třtinový cukr, Tabasco, prolisovaný česnek a trochu vody
  • panenku potřeme touto směsí, vložíme do pekáčku, zakryjeme alobalem a v rozpálené troubě pečeme na 180°C 20 minut
  • vyndáme z trouby, stále přikryté necháme 5 minut odpočinout

Podáváme nakrájené na medailonky se šťouchanými bramborami. Pozor, opravdu ostré!