Italské citrónové kuře na grilu

Suroviny:

vykostěné kuře
3 PL olivového oleje
1 citrón
mořská sůl
snítka čerstvého rozmarýnu
špetka pepře

Postup:

  • dobře omytý, na kolečka pokrájený citrón promícháme s olivovým olejem a pokrájenými lístky rozmarýnu
  • vykostíme kuře a rozdělíme na díly (popř. použijeme již koupená vykostěná stehna 4 ks)
  • marinádu přelijeme přes osolené a opepřené kuře, promícháme, zaděláme fólií a v lednici marinujeme min. 12 hodin
  • gril rozpálíme na 250-300°C, rošt potřeme tukem a maso na něm z obou stran grilujeme do zlatova – cca 10 minut z každé strany
  • poté v misce ogrilujeme i daná kolečka citrónu, která můžeme zlehka zaprášit třtinovým cukrem, aby zkaramelizovala
  • maso necháme chvíli zakryté odpočívat a poté podáváme horké s plátky citrónu

Jako přílohu můžeme podávat např. bruschettu, překrojenou, potřenou máslem a zlehka ohřátou na grilu.