Jahodový dort

Suroviny:

těsto:
100 g polohrubé mouky
3 vejce
100 g cukru
1 vanilkový cukr
100 g másla
10 g kypřícího prášku

krém:
10 g cukru
400 ml mléka
1 vanilkový pudink

vrch:
500 g čerstvých jahod
galaretka (nebo želatina na dorty)

Postup:

  • z mouky, cukru, prášku, másla a vajec vyšleháme těsto, které vlijeme do vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C, horko-vzduch, cca 20 minut (po upečení korpus necháme zchladnout)
  • z daných ingrediencí na mírné teplotě za stálého míchání uvaříme krém (hustý puding), po dvaceti min. jej naneseme na korpus (kdo má rád máslové krémy, může po zchladnutí vyšlehat s povoleným máslem – cca 100g)
  • na vychlazený puding vyskládáme nakrájené jahody a zalijeme galaretkou připravenou dle návodu a necháme ztuhnout (pozor, používáme-li želatinu, musíme mít dort ve formě)