Mexické chilli

Suroviny:

500 g mletého hovězího masa
1 červená paprika
1 PL mexico koření (např. Lidl)
2 střední cibule
1 KL utřeného česneku
1 KL nasekaných chilli papriček
300 ml hovězího vývaru
1 konzerva sekaných rajčat
2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu
2 konzervy fazolí v rajčatové omáčce
sladký kečup x zakysaná smetana x jogurt na zjemnění
čerstvý koriandr na ozdobu
olej

Postup:

  • na trošce oleje osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, chilli a maso
  • hrudky rozdrtíme vařečkou, přebytečný tuk z masa slijeme, smažíme cca 5 minut
  • zalijeme vývarem, přidáme rajčata, mexico koření a zvolna 20 minut provaříme
  • vmícháme fazole (ve slaném nálevu propláchneme), na kousky nakrájenou papriku a ještě 10 minut provaříme, aby se fazole důkladně prohřály
  • je-li třeba, zjemníme sladkým kečupem

Při podávání můžeme ještě zjemnit bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou. Podáváme s pečivem, posypané nasekaným čerstvým koriandrem.