Omáčka z černého bezu

Omáčka z černého bezu

jatra-omacka-jatrova-640x433

Suroviny:

1/2 l červeného vína
1/2 l zralých bobulí bezu
1 KL soli
1 cibule
špetka muškátového oříšku
40 kuliček pepře
12 ks hřebíčku
špetka mletého zázvoru

 

Postup:

  • bobule zalijeme horkým vínem, hrnec přikryjeme a na teplém místě necháme louhovat přes noc
  • druhý den slijeme šťávu, k bobulím přidáme sůl, muškát, pepř, hřebíček, jemně nasekanou cibuli a zázvor a vše 15 min. povaříme
  • vyndáme pepř a hřebíček, rozmixujeme a plníme do sklenic
  • můžeme sterilovat na 90°C cca 20 min.

Chutí připomíná těžký punč, chutná skvěle k játrům.