Original Südtirol Tiramisu

Suroviny:

500 g Mascarpone
Bebe sušenky (ideálně tmavé – alternativa k Tyrolským)
4 vejce
kakao
4 PL moučkového cukru
espresso
rum 54%

Postup:

  • uvaříme silné espresso, necháme zchladnout, poté do něj přimícháme rum 2:1
  • žloutky s moučkovým cukrem vyšleháme do husté pěny
  • pomalu vmícháme Mascarpone a dle chuti rum (max. 1 panák)
  • z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do směsi (zatím uložíme do chladu)
  • menší nádobu (cca 20×30) vyložíme po obvodu a na dně sušenkami máčenými v kávě s rumem, navrstvíme krém, opět sušenky a krém
  • dáme do lednice ztuhnout min. na 12 hod.
  • povrch sypeme hořkým kakaem a podáváme