Jablečný sirup

Suroviny:

2 citróny – šťáva
6 velkých jablek
600 g cukru krystal
1 PL silného zeleného čaje
12 g Gelfix 2:1 Dr.Oetker
6 šalvějových lístků
1 KL pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny

Postup:

  • jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a i se slupkou nastrouháme
  • přidáme 1,5 l vody, šťávu z citrónů, přivedeme k varu a 7 minut povaříme
  • odstavíme, přidáme pokrájené šalvějové lístky, uvařený zelený čaj, promícháme a necháme pod pokličkou v pokojové teplotě do druhého dne
  • poté scedíme, přidáme želírovací přípravek, přivedeme k varu a vmícháme cukr
  • 2 minuty provaříme, odstavíme, vmícháme pomůcku ke konzervování ovoce a ještě horký sirup slijeme do skleněných lahví
  • jakmile vychladne uzavřeme a uložíme do chladu