Muffiny a la Tiramisu

Suroviny:

100 g cukru moučka
3 vejce
1 PL vanilkového x čokoládového pudinku
50 g hladké mouky
50 g bramborového škrobu
1/2 KL prášku do pečiva
kakao na posypání

Krém:

1 PL silného espressa
250 g Mascarpone
1 ztužovač šlehačky
100 ml smetany ke šlehání
50 g cukru moučka

Postup:

  • z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně do něho zašleháváme prosátý moučkový cukr, až vznikne lesklá, hladká hmota, do níž po jednom zapracujeme žloutky
  • postupně přidáváme mouku smíchanou se škrobem, pudinkem a práškem do pečiva
  • pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 20 min., (tip: po vyndání z trouby ještě košíčky propícháme špejlí a do otvorů lžičkou nalijeme espresso), poté necháme vychladnout
  • smetanu se ztužovačem ušleháme do pevné šlehačky
  • Mascarpone vyšleháme s cukrem a espressem, opatrně do něho poté vmícháme šlehačku
  • naplníme do cukrářského sáčku, necháme v lednici chvíli vychladit a stříkáme na muffiny

Podáváme sypané kakaem …