Pařížský likér

Suroviny:

1 karamelové Salko 
0,5 l plnotučného mléka
3 pařížské smetany ke šlehání
10 dkg hořké čokolády min. 70%
8 žloutků
rum dle chuti (kvalitní, 54%)

Postup:

  • žloutky vyšleháme se Salkem do pěny, postupně přimícháme mléko a šlehačky (pokud neseženeme v obchodě, lze udělat doma z klasické smetany a čokolády – smetanu zahřejeme, rozpustíme v ní čokoládu, odstavíme a zchladlou necháme v lednici do druhého dne vychladit)
  • přimícháme strouhanou čokoládu a na mírné teplotě zahříváme do zhoustnutí
  • poté necháme zchladnout (občas promícháme, abychom se vyhnuli případnému škraloupu)
  • vmícháme rum dle chuti
  • slijeme do skleněných lahví a uložíme na několik dnů do chladu