Banánky

Suroviny:

1 vejce
6 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr
15 dkg Hery
19 dkg hladké mouky
1 KL mandlového aroma
náplň:
džem dle výběru
čokoládová poleva:
hořká čokoláda
1 KL kokosového tuku (nebo Omegy, popř. 1 KL kysané smetany)

Postup:

  • vyšleháme vejce, cukry, aroma a Heru do pěny
  • přimícháme mouku, vypracujeme hladké těsto
  • pomocí vytlačovacího strojku nebo cukrářského sáčku se zubatou špičkou tvoříme na plech vyložený pečícím papírem tlapky – kapky o velikosti vlašského ořechu
  • pečeme v předehřáté troubě, na středním roštu, 190°C, horkovzduch, asi 8 min.
  • po vychladnutí slepujeme džemem a špičky zdobíme polevou (ve vodní lázni rozpustíme čokoládou s tukem)