Citrónové nadýchané sušenky

Suroviny:

25 dkg hladké mouky
1 KL jedlé sody
10 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr
5 dkg mletých mandlí
1 KL citrónové kůry
1 KL citrónového aroma
1 KL perníkového koření
špetka soli
1 vejce
130 ml smetany ke šlehání 31%
citrónová poleva:
1/2 KL bio citrónové kůry v prášku
1/2 KL citrónového aroma
bílá čokoláda
kandovaná citrónová kůra na ozdobení

Postup:

  • vše smícháme v kompaktní, hladké těsto, které necháme přes noc v lednici odpočinout a rozležet
  • vyválíme cca 5 mm plát, vykrájíme formičkami různé tvary a přendáme na pečící papír na plechu nebo namačkáme do formiček na hvězdičky (pralinky, rohlíčky)
  • pečeme v předehřáté troubě, na středním roštu, 160°C, horko-vzduch, asi 13 min.
  • po vychladnutí zdobíme polevou (ve vodní lázni rozpustíme čokoládu smíchanou s kůrou a aroma) a kandovanou kůrou