Makové křehké linecké cukroví

Suroviny:

25 dkg hladké mouky
17 dkg Hery
12 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr 
1/2 KL prášku do pečiva 
10 dkg mletých mandlí
10 dkg mletého máku
1 vejce
džem na slepení
cukr moučka na obalení

Postup:

  • sypké suroviny promícháme v míse, přidáme povolené máslo a vejce a ručně vypracujeme do hladka
  • v pokojové teplotě necháme hodinu odpočinout
  • vyválíme cca 3 mm silný plát, vykrájíme formičkami oválky, srdíčka či jiné tvary – u poloviny vykrojíme pomocí menší formičky střed a přendáme na pečící papír na plechu
  • pečeme v předehřáté troubě, na středním roštu, 160°C, asi 10 min.
  • po vychladnutí slepujeme džemem a obalíme v cukru moučka