Marcipánové tolary

Suroviny:

20 dkg strouhaného marcipánu
15 dkg zakysané smetany
35 dkg hladké mouky
1 vanilkový cukr
na špičku nože prášku do pečiva
1/2 KL mandlového oleje (aroma)
20 dkg Hery
celé ořechy
vejce
skořicový cukr

Postup:

  • povolené máslo důkladně smícháme s ostatními surovinami v kompaktní těsto, vyválíme válečky o průměru 3 cm, které necháme v lednici 1 den odpočinout
  • válečky po obvodu potřeme rozšlehaným vejcem, obalíme skořicovým cukrem, rozkrájíme na 1/2 cm kolečka, poskládáme na pečící papír na plech
  • střed potřeme opět vejcem, ozdobíme ořechem
  • pečeme v předehřáté troubě, na středním roštu, 180°C, asi 10 min. do růžova