Pařížské rohlíčky

Suroviny:

20 dkg hladké mouky
10 dkg mletých mandlí
10 dkg cukru moučka
12 dkg Hery
1 vejce
1 vanilkový lusk
1 vanilkový cukr
na špičku nože prášek do pečiva

Krém:
1 vejce
2 žloutky
15 dkg cukru moučka
19 dkg másla
kakao

Čokoládová poleva:
100 g hořké čokolády (ideálně 70% kakaa)
1 KL kokosového oleje

Postup:

  • povolené máslo důkladně smícháme s ostatními surovinami v kompaktní těsto, které necháme v lednici 1 den odpočinout
  • plníme do formiček na rohlíčky nebo tvarujeme ručně
  • pečeme v předehřáté troubě, na středním roštu, 160°C, asi 12 min.
  • po vychladnutí stříkáme nad parou vyšlehaným krémem, poléváme polevou rozmíchanou ve vodní lázni, necháme zchladnout
  • uchováváme v chladu