Banánky
Suroviny:
1 vejce
6 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr
15 dkg Hery
19 dkg hladké mouky
1 KL mandlového aroma
náplň:
džem dle výběru
čokoládová poleva:
hořká čokoláda
1 KL kokosového tuku (nebo Omegy, popř. 1 KL kysané smetany)
Postup:
- vyšleháme vejce, cukry, aroma a Heru do pěny
- přimícháme mouku, vypracujeme hladké těsto
- pomocí vytlačovacího strojku nebo cukrářského sáčku se zubatou špičkou tvoříme na plech vyložený pečícím papírem tlapky – kapky o velikosti vlašského ořechu
- pečeme v předehřáté troubě, na středním roštu, 190°C, horkovzduch, asi 8 min.
- po vychladnutí slepujeme džemem a špičky zdobíme polevou (ve vodní lázni rozpustíme čokoládou s tukem)