Ďábelsky ostrá vepřová panenka
Suroviny:
2 ks vepřové panenky
olivový olej
špetka skořice
špetka chilli
špetka kmínu
špetka soli
špetka pepře
Omáčka:
200 ml třtinového cukru
1 PL Tabasca
4 stroužky česneku
Postup:
- olivový olej smícháme se skořicí, chilli, mletým kmínem, solí a pepřem
- maso potřeme a necháme cca 2 hodinky uležet
- poté na pánvi zprudka osmažíme po všech stranách
- na omáčku smícháme třtinový cukr, Tabasco, prolisovaný česnek a trochu vody
- panenku potřeme touto směsí, vložíme do pekáčku, zakryjeme alobalem a v rozpálené troubě pečeme na 180°C 20 minut
- vyndáme z trouby, stále přikryté necháme 5 minut odpočinout
Podáváme nakrájené na medailonky se šťouchanými bramborami. Pozor, opravdu ostré!