Italské citrónové kuře na grilu
Suroviny:
vykostěné kuře
3 PL olivového oleje
1 citrón
mořská sůl
snítka čerstvého rozmarýnu
špetka pepře
Postup:
- dobře omytý, na kolečka pokrájený citrón promícháme s olivovým olejem a pokrájenými lístky rozmarýnu
- vykostíme kuře a rozdělíme na díly (popř. použijeme již koupená vykostěná stehna 4 ks)
- marinádu přelijeme přes osolené a opepřené kuře, promícháme, zaděláme fólií a v lednici marinujeme min. 12 hodin
- gril rozpálíme na 250-300°C, rošt potřeme tukem a maso na něm z obou stran grilujeme do zlatova – cca 10 minut z každé strany
- poté v misce ogrilujeme i daná kolečka citrónu, která můžeme zlehka zaprášit třtinovým cukrem, aby zkaramelizovala
- maso necháme chvíli zakryté odpočívat a poté podáváme horké s plátky citrónu
Jako přílohu můžeme podávat např. bruschettu, překrojenou, potřenou máslem a zlehka ohřátou na grilu.