Muffiny s medovou whisky
Suroviny:
150g másla
130g cukru moučka
2 vejce
1 vanilkový lusk x 1 KL vanilkové pasty
200 g hladké mouky
špetka soli
1 KL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
3 PL mléka
3 PL Honey Whiskey (Jack Daniels, Jim Beam)
Krém:
200 g másla
380 g cukru moučka
1 vanilkový lusk x 1 KL vanilkové pasty
3-4 PL smetany ke šlehání
2 PL Honey Whiskey (Jack Daniels, Jim Beam)
Sirup:
200 g třtinového cukru
2 PL másla
2 dcl Honey Whiskey (Jack Daniels, Jim Beam)
Postup:
- povolené máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, vanilku (dřeň nebo pastu), mouku smíchanou se sodou, práškem do pečiva a solí, nakonec vmícháme mléko a whisky
- pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 20 min., (tip: po vyndání z trouby ještě košíčky propícháme špejlí a do otvorů lžičkou nalijeme whisky sirup), poté necháme vychladnout
- povolené máslo vyšleháme s cukrem do pěny
- vanilku (dřeň nebo pastu) rozmícháme ve whisky a zašleháme k máslu, po lžících přidáváme smetanu, dokud nevznikne nadýchaný krém
- naplníme do cukrářského sáčku, necháme v lednici chvíli vychladit a stříkáme na muffiny
- všechny suroviny na sirup dáme do malého hrnce, zahříváme a mícháme do rozpuštění cukru
- ihned odstavíme a necháme zchladnout
Podáváme ozdobené krémem, přelité whisky sirupem …
Filed Under: Nezařazené
Tags: cukr moučka, hladká mouka, Honey Whisky, jedlá soda, máslo, mléko, muffiny, prášek do pečiva, smetana, sůl, třtinový cukr, vanilkový lusk, vejce