Perníčky – hned měkké
Suroviny:
20 dkg hladké mouky
1 PL koření do perníku
7 dkg cukru moučka
6 dkg Hery
1 KL jedlé sody
2 vejce
2 PL medu
1 bílek
15 dkg cukru moučka
1 KL citrónové šťávy
(nebo několik kapek jablečného octa)
1 KL bramborového škrobu
potravinářská barva
Postup:
- povolené máslo důkladně smícháme s ostatními surovinami v kompaktní těsto, které necháme v lednici 1 den odpočinout
- vyválíme cca 3 mm plát, vykrájíme formičkami tvary, přendáme na pečící papír na plechu
- pečeme v předehřáté troubě, na spodním roštu, 160°C, asi 10 min.
- horké potíráme celým vejcem
- zdobíme bílkovou polevou dle vlastní fantazie a příležitosti (Velikonoce, Vánoce, Halloween,…)