Caesar salát s grilovaným kuřetem
Suroviny – 6 porcí:
4 kuřecí prsní řízky
1 čerstvá bageta
olivový olej extra panenský
4 stroužky česneku
3 hlávky římského salátu
80 g parmazánu
mořská sůl
černý pepř čerstvě mletý
Zálivka:
2 dcl olivového oleje extra panenského
2 ančovičky
2 čerstvé žloutky
čerstvá šťáva z 1 citrónu
15 ml hořčice Dijon
ocet balsamico – pár kapek
1 PL na jemno nastrouhaného parmazánu
Postup:
- na zálivku do hladka vyšleháme žloutky, olej, ančovičky, citrónovou šťávu, hořčici, ocet a parmazán
- bagetu nakrájíme na kostičky, nasucho opečeme v troubě
- česnek nakrájený na drobno osmahneme na oleji, přidáme kostičky bagety a smažíme dozlatova
- maso nakrájíme na širší nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a grilujeme na cca 200°C 2 minuty z každé strany, než nudličky zezlátnou a propečou se
- do mísy vložíme natrhaný salát promíchaný se zálivkou, vsypeme bagetu s česnekem, proužky grilovaného masa a povrch ozdobíme hoblinkami parmazánu, ihned podáváme