Caesar salát s grilovaným kuřetem

Suroviny – 6 porcí:

4 kuřecí prsní řízky                

1 čerstvá bageta

olivový olej extra panenský

4 stroužky česneku

3 hlávky římského salátu

80 g parmazánu

mořská sůl                                      

černý pepř čerstvě mletý

Zálivka:

2 dcl olivového oleje extra panenského              

2 ančovičky

2 čerstvé žloutky

čerstvá šťáva z 1 citrónu

15 ml hořčice Dijon                                                   

ocet balsamico – pár kapek 

1 PL na jemno nastrouhaného parmazánu

Postup:

  • na zálivku do hladka vyšleháme žloutky, olej, ančovičky, citrónovou šťávu, hořčici, ocet a parmazán
  • bagetu nakrájíme na kostičky, nasucho opečeme v troubě
  • česnek nakrájený na drobno osmahneme na oleji, přidáme kostičky bagety a smažíme dozlatova
  • maso nakrájíme na širší nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a grilujeme na cca 200°C 2 minuty z každé strany, než nudličky zezlátnou a propečou se
  • do mísy vložíme natrhaný salát promíchaný se zálivkou, vsypeme bagetu s česnekem, proužky grilovaného masa a povrch ozdobíme hoblinkami parmazánu, ihned podáváme
https://youtube.com/watch?v=lUem7J4yVbo