Mocca cheesecake
Suroviny:
1 balíček piškotů
1 smetana ke šlehání
30 dkg žervé bez příchuti (nebo Lučiny)
4 PL cukru moučka
2 PL instantní kávy (např. Velvet)
1 silné espresso
rum dle chuti
hořká čokoláda
Postup:
- kávu smícháme s rumem, máčíme v ní piškoty a vyložíme jimi dortovou formu na dně i po stěnách
- žervé vyšleháme s cukrem a kávou, po částech všleháme šlehačku
- krémem potřeme piškoty, opět vrstva máčených piškotů, navrch zbylý krém
- zdobíme dle fantazie a příležitosti – např. nastrouhanými hoblinkami hořké čokolády
- dáme do lednice do druhého dne ztuhnout, rozležet a vychladit
- dort na obr. je na místo piškotů z piškotového korpusu pokapaného kávou s rumem 🙂