Mocca cheesecake

Suroviny:

1 balíček piškotů

1 smetana ke šlehání

30 dkg žervé bez příchuti (nebo Lučiny)

4 PL cukru moučka

2 PL instantní kávy (např. Velvet)

1 silné espresso

rum dle chuti

hořká čokoláda

Postup:

  • kávu smícháme s rumem, máčíme v ní piškoty a vyložíme jimi dortovou formu na dně i po stěnách
  • žervé vyšleháme s cukrem a kávou, po částech všleháme šlehačku
  • krémem potřeme piškoty, opět vrstva máčených piškotů, navrch zbylý krém
  • zdobíme dle fantazie a příležitosti – např. nastrouhanými hoblinkami hořké čokolády
  • dáme do lednice do druhého dne ztuhnout, rozležet a vychladit
  • dort na obr. je na místo piškotů z piškotového korpusu pokapaného kávou s rumem 🙂