Rakouský čokoládový dort

Suroviny:

korpus:

18 dkg cukru moučka
6 vajec
18 dkg mletých ořechů
50 g hořké čokolády
50 g strouhanky
rum dle chuti

krém:
15 dkg másla
10 dkg cukru moučka
8 dkg hořké čokolády
1 žloutek
3 PL vlažné vody

Postup:

  • vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny
  • přidáme strouhanou čokoládu, strouhanku, ořechy, cukr a rum … až vznikne vláčné těsto
  • pečeme v dortové formě na 160°C, střední rošt, cca 40 min. – zkusíme špejlí

krém: máslo ve vodní lázni rozpustíme s čokoládou a cukrem, necháme zchladnout, do vlahého přidáme žloutek a vodu a vyšleháme do krémové konzistence

  • dort rozřízneme, plníme krémem, navrch opět krém a zdobíme dle vlastní fantazie … čokoládové hoblinky, kousky ořechů, …