Brambory s bylinkovým dipem
Suroviny:
1 palička česneku
2 PL olivového oleje
2 hrsti čerstvé petrželky
1 malá hrst čerstvé bazalky
150 ml zakysané smetany
sůl
bílý pepř
trocha kopru
4 pečené brambory
medvědí česnek na ozdobení
Postup:
- zahřejeme troubu na 170 °C, horko-vzduch
- seřízneme vršek paličky česneku, abychom odkryly stroužky
- dáme ji na kus alobalu, zakapeme 2 PL olivového oleje a zabalíme
- dáme na plech spolu se 4 ks omytých brambor
- pečeme zhruba 45 minut, aby stroužky česneku změkly a brambory byly uvnitř upečené (troubu poté vypneme a brambory necháme nadále v troubě v teple)
- česnek vyndáme z trouby, rozbalíme a necháme 20 minut chladnout, olej dáme stranou
- poté vyjmeme stroužky, rozmačkáme je vidličkou a jemně smícháme s olejem, nasekanou petrželkou, bazalkou a koprem, zakysanou smetanou, solí a pepřem
- pečené brambory nakrojíme do kříže a přelijeme dipem
Ozdobíme sekaným medvědím česnekem.
Filed Under: Nezařazené
Tags: bazalka, bílý pepř, brambory, česnek, kopr, medvědí česnek, olivový olej, petrželka, sůl, zakysaná smetana