Piškotová roláda – základní předpis

Stáčí se až po vychladnutí, neláme se 🙂 .

Suroviny:
na 1 velký plech:
6 vajec
14 dkg cukru moučka
8 dkg hladké mouky

Postup:

  • bílky s cukrem ušleháme do pevného sněhu, po jednom vmícháme žloutky a nakonec opatrně po částech přimícháváme přes síto mouku (aby se těsto provzdušnilo)
  • pečeme v předehřáté troubě na středním roštu, horko-vzduch, 180°C, cca 10-15 minut
  • po upečení horké stáhneme z plechu na mřížku a necháme vychladnout

Dle chuti potřeme krémem nebo poklademe ovocem, stočíme do rolády, zamotáme do smršťovací fólie a dáme vychladit.

Povrch můžeme pouze poprášit moučkovým cukrem nebo také namazat krémem a posypat např. ořechy nebo polít např. čokoládovou polevou.