Ananas na grilu
Suroviny:
1 zralý ananas
20 dkg třtinového cukru
špetka nastrouhané kůry z limetky
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčku
15 dkg rozpuštěného másla
Postup:
- oloupeme ananas, rozkrojíme jej na 8-10 plátků a opatrně z nich vykrojíme tuhý střed
- v misce promícháme cukr s limetkovou kůrou, skořicí a hřebíčkem
- rozpálíme si gril na 250°C, potřeme rošt olejem
- plátky ananasu potřeme rozpuštěným máslem, poválíme v misce s kořeněným cukrem a rozložíme na mřížku grilu
- z obou stran opékáme do zlatohnědé – cca 5 minut z každé strany
Podáváme ještě horké, můžeme lehce zastříknout karamelem, úžasný je v kombinaci s kopečkem vanilkové zmrzliny.