Čokoládové muffiny se zakysanou smetanou
Suroviny:
120 g másla
150 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
150 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
100 g hořké čokolády
1/2 KL prášku do pečiva
100 g zakysané smetany
čokoládové hoblinky na ozdobu
Krém:
75 g másla
175 g žervé
špetka soli, kardamonu a chilli
120 g cukru moučka
50 g hořké čokolády
Postup:
- čokoládu rozpustíme v horké lázni
- máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do krému
- postupně přidáváme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí
- nakonec do těsta vmícháme rozpuštěnou zchladlou čokoládu a zakysanou smetanu
- pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 25 min., poté necháme vychladnout
- povolené máslo utřeme s cukrem, žervé a solí
- čokoládu rozpustíme v horké lázni, přidáme kardamon a chilli, necháme zchladnout
- vše spojíme do hladkého krému
- krém naplníme do cukrářského sáčku, necháme v lednici alespoň 2 hodiny vychladit
Podáváme polité rozpuštěnou čokoládou, nastříkané krémem a ozdobené kouskem čokolády …
Filed Under: Nezařazené