Čokoládové muffiny se zakysanou smetanou

Suroviny:

120 g másla
150 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
150 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
100 g hořké čokolády
1/2 KL prášku do pečiva
100 g zakysané smetany

čokoládové hoblinky na ozdobu

Krém:

75 g másla
175 g žervé
špetka soli, kardamonu a chilli
120 g cukru moučka
50 g hořké čokolády

Postup:

  • čokoládu rozpustíme v horké lázni
  • máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do krému
  • postupně přidáváme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí
  • nakonec do těsta vmícháme rozpuštěnou zchladlou čokoládu a zakysanou smetanu
  • pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 25 min., poté necháme vychladnout
  • povolené máslo utřeme s cukrem, žervé a solí
  • čokoládu rozpustíme v horké lázni, přidáme kardamon a chilli, necháme zchladnout
  • vše spojíme do hladkého krému
  • krém naplníme do cukrářského sáčku, necháme v lednici alespoň 2 hodiny vychladit

Podáváme polité rozpuštěnou čokoládou, nastříkané krémem a ozdobené kouskem čokolády …