Kešu ořechy

Ořechy a semínka obsahují spoustu tuku, ale toho zdravého tuku – mono a polynenasycených mastných kyselin. Tyto kyseliny snižují obsah LDL cholesterolu (ten špatný) v krvi.

Ořechy a semínka mají i spoustu bílkovin, vlákniny a různé druhy mají různé typy minerálů a vitamínů.

Co má většina ořechů společné je velké množství vitamínu E, kterého máme většinou nedostatek. Jedná se o velmi účinný antioxidant, který ničí volné radikály a chrání tak zdravé buňky našeho organismu.

Mají uklidňující účinek, je tedy vhodné je konzumovat k večeři.

Dále mají ořechy hojné protizánětlivé účinky, velký obsah hořčíku (reguluje krevní tlak), a takto bychom mohli pokračovat téměř do nekonečna.

Podíváme se raději na ty nejznámější, a to na:

Kešu ořechy

  • obsahují rostlinné tuky a velké množství nenasycených mastných kyselin, které snižují hladinu cholesterolu v krvi
  • jsou jedním z nejbohatších zdrojů hořčíku, jehož nedostatek může způsobovat nejen nervozitu a podrážděnost, ale také křeče a záchvaty
  • doporučuje se jedna hrstka denně v případech deprese, slabosti, bolestivé menstruace ale slouží i jako prevence infarktových onemocnění