Maďarský medový koláč
Suroviny:
500 g polohrubé mouky
500 g medu
300 g mletých ořechů dle chuti (vlašské, mandle, lískové)
1/2 prášku do pečiva
1 PL rumu
4 vejce
1 KL skořice
1/2 KL mletého hřebíčku
na potření:
1 žloutek
1 PL smetany
půlky celých mandlí na ozdobu
Postup:
- med mírně povaříme do tekuté konzistence a vmícháme mouku – necháme zchladnout
- v rumu rozpustíme prášek do pečiva, přidáme oříšky, vejce a koření a důkladně promícháme s medovou hmotou
- rozetřeme na plech a ozdobíme mandlemi
- opatrně potřeme ušlehaným žloutkem se smetanou
- pečeme cca 20 minut na 180 ° C, střední rošt, horko-vzduch
Jako variantu lze rozříznout a plnit medovým krémem.
Filed Under: Nezařazené