Mexické chilli
Suroviny:
500 g mletého hovězího masa
1 červená paprika
1 PL mexico koření (např. Lidl)
2 střední cibule
1 KL utřeného česneku
1 KL nasekaných chilli papriček
300 ml hovězího vývaru
1 konzerva sekaných rajčat
2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu
2 konzervy fazolí v rajčatové omáčce
sladký kečup x zakysaná smetana x jogurt na zjemnění
čerstvý koriandr na ozdobu
olej
Postup:
- na trošce oleje osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, chilli a maso
- hrudky rozdrtíme vařečkou, přebytečný tuk z masa slijeme, smažíme cca 5 minut
- zalijeme vývarem, přidáme rajčata, mexico koření a zvolna 20 minut provaříme
- vmícháme fazole (ve slaném nálevu propláchneme), na kousky nakrájenou papriku a ještě 10 minut provaříme, aby se fazole důkladně prohřály
- je-li třeba, zjemníme sladkým kečupem
Při podávání můžeme ještě zjemnit bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou. Podáváme s pečivem, posypané nasekaným čerstvým koriandrem.
Filed Under: Nezařazené