Mocca muffiny
Suroviny:
100 g hořké čokolády
150 g másla
2 vejce
3 žloutky
150 g cukru moučka
75 g hladké mouky
75 g mletých mandlí
3 PL espressa
1 PL kávového likéru
2 KL prášku do pečiva
čokoládová kávová zrna x poleva na ozdobení
Krém:
3 bílky
125 g cukru moučka
1 PL instantní kávy
1 PL kakaa
špetka soli
Postup:
- hořkou čokoládu nastrouháme
- máslo utřeme s cukrem do pěny, pomalu přidáváme vejce, mouku smíchanou s mandlemi, práškem do pečiva a čokoládou
- nakonec do těsta vmícháme espresso s kávovým likérem
- pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 25 min., poté necháme vychladnout
- bílky ušleháme se špetkou soli v tuhý sníh
- postupně zašleháváme prosátý cukr smíchaný s kakaem a kávou a šleháme, dokud nevznikne lesklá, hladká, hustá hmota
- naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na muffiny
- asi na 5 minut zapečeme v troubě (ideálně zapnutý vrchní gril)
Podáváme ozdobené čokoládovým kávovým zrnem nebo pokapané čokoládovou polevou …