Mocca muffiny

Suroviny:

100 g hořké čokolády
150 g másla
2 vejce
3 žloutky
150 g cukru moučka
75 g hladké mouky
75 g mletých mandlí
3 PL espressa
1 PL kávového likéru
2 KL prášku do pečiva
čokoládová kávová zrna x poleva na ozdobení

Krém:

3 bílky
125 g cukru moučka
1 PL instantní kávy
1 PL kakaa
špetka soli

Postup:

  • hořkou čokoládu nastrouháme
  • máslo utřeme s cukrem do pěny, pomalu přidáváme vejce, mouku smíchanou s mandlemi, práškem do pečiva a čokoládou
  • nakonec do těsta vmícháme espresso s kávovým likérem
  • pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 25 min., poté necháme vychladnout
  • bílky ušleháme se špetkou soli v tuhý sníh
  • postupně zašleháváme prosátý cukr smíchaný s kakaem a kávou a šleháme, dokud nevznikne lesklá, hladká, hustá hmota
  • naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na muffiny
  • asi na 5 minut zapečeme v troubě (ideálně zapnutý vrchní gril)

Podáváme ozdobené čokoládovým kávovým zrnem nebo pokapané čokoládovou polevou …