Muffiny políbené třešní
Suroviny:
125 g cukru moučka
125 g másla
1 vanilkový cukr
125 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
75 g kukuřičného škrobu
1 KL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
2 PL šťávy z kompotu
250 g kompotovaných třešní
třešně naložené týden předem v griotce na ozdobení
Krém:
200 ml smetany ke šlehání
200 g hořké čokolády
Postup:
- povolené máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a do pěny
- postupně přidáváme vejce, mouku smíchanou se sodou a práškem do pečiva
- nakonec do těsta ručně vmícháme čtvrtky vypeckovaných třešní
- pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 25 min., po vyndání z trouby košíčky propícháme špejlí a polijeme šťávou z kompotu (můžeme smíchat s griotkou z naložených třešní v poměru 1:1), poté necháme vychladnout
- smetanu zahřejeme v hrnci a za stálého míchání v ní rozpustíme čokoládu
- dáme zchladnout alespoň na 4 hodiny do lednice
- vyšleháme Pařížskou šlehačku, naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na muffiny
Podáváme ozdobené naloženou třešní …
Filed Under: Nezařazené
Tags: cukr moučka, griotka, hořká čokoláda, jedlá soda, kukuřičný škrob, máslo, mouka, muffiny, prášek do pečiva, smetana, sůl, třešně, vanilkový cukr, vejce