Pomerančové muffiny s estragonovým krémem

Suroviny:

2 pomeranče
90 g třtinového cukru
2 vanilkové cukry
175 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
200 ml jogurtu
1 KL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
80 ml oleje

Krém:

3 větvičky estragonu
60 g  cukru moučka
80 g másla
100 g žervé
100 g ricotty
2 PL pomerančového džemu

Postup:

  • pomeranče důkladně omyjeme, osušíme a na jemno nastrouháme kůru
  • vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a utřeme do pěny
  • postupně přidáváme olej smíchaný s jogurtem, mouku smíchanou se sodou a práškem do pečiva, polovinou pomerančové kůry a 3 PL vymačkané šťávy z 1 pomeranče
  • naplníme formičky a na každou položíme plátek z druhého pomeranče
  • pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 20 min., poté necháme vychladnout
  • estragon nasekáme na drobno
  • cukr s povoleným máslem utřeme do pěny
  • ricottu rozmícháme se žervé, poté vmícháme pomerančový džem
  • sýrovou hmotu pomalu vmícháme do másla, přidáme estragon
  • krém dáme do lednice na hodinu zatuhnout
  • naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na muffiny

Podáváme ozdobené zbylou pomerančovou kůrou …