Hruškové muffiny s čoko krémem

Suroviny:

1 citrón
2 hrušky
100 ml jablečného džusu
150 g třtinového cukru
100 g másla
50 g hořké čokolády
2 vejce
špetka soli
150 g hladké mouky
1 KL prášku do pečiva
50 ml mléka

Krém:

30 g mletých lískových oříšků
250 g hořké čokolády
250 ml smetany ke šlehání

pár nasekaných lískových ořechů x hořká čokoláda na ozdobení

Postup:

  • kůru z omytého citrónu na jemno nastrouháme a šťávu vymačkáme
  • hrušky zbavené jádřinců nakrájíme na jemné plátky, spolu s citrónovou kůrou, 2 PL citrónové šťávy, jablečným džusem a 2 PL cukru 5 minut podusíme
  • poté vodu slijeme a hrušky nakrájíme na malé kousky
  • máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni … necháme zchladnout
  • vejce utřeme se solí a zbytkem cukru do pěny, poté pomalu přidáme čokoládové máslo
  • nakonec přidáváme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakrájené hrušky
  • pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 25 min., poté necháme vychladnout
  • lískové ořechy na sucho opražíme na pánvi
  • smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu … necháme zchladnout v ledničce alespoň 4 hodiny
  • poté vmícháme lískové ořechy
  • krém naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na muffiny

Podáváme ozdobené hoblinkami hořké čokolády nebo nasekanými lískovými oříšky…