Saský jogurtový koláč

Suroviny:

korpus:

20 dkg cukru krupice
2 vejce
40 dkg polohrubé mouky
40 dkg bílého jogurtu
1/2 prášku do pečiva

náplň:

tvaroh, mák, povidla, džem, …

drobenka:

14 dkg Hery
12 dkg cukru krystal
18 dkg polohrubé mouky
1 PL medu
2 PL vanilkovo-skořicového cukru
4 PL kokosu strouhaného

Postup:

  • jogurt, vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva smícháme v kompaktní, řidší těsto
  • vylijeme na vymazaný, kokosem vysypaný velký plech
  • na koláč dáváme střídavě tvarohovou, povidlovo-makovou náplň a džem
  • vrch posypeme drobenkou smíchanou z Hery, cukru, mouky, medu, vanilkovo-skořicového cukru a kokosu
  • pečeme na 160°C, střední rošt, cca 30 min. – zkusíme špejlí
  • dle chuti můžeme džem vyměnit za ořechovou náplň nebo pod tvarohovou náplň s džemem dát strouhaná jablka
  • podáváme teplé (ohřáté v mikrovlnce), zaprášené lehce cukrem