Marcipánové tolary

Suroviny:

35 dkg hladké mouky
15 dkg marcipánu
špetku kypřícího prášku do pečiva 
1 vanilkový cukr
1 KL mandlového aroma
15 dkg zakysané smetany 16%
20 dkg másla (popř. Hery)
skořicový cukr na obalení
ořechy na ozdobení
1 bílek

Postup:

  • marcipán na hrubo nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami v hladké těsto
  • rozdělíme jej na třetiny a vyválíme válečky o průměru max. 3 cm
  • zabalíme do fólie a dáme na noc do chladu
  • válečky potřeme bílkem a obalíme ve skořicovém cukru, poté nakrájíme ostrým nožem na cca 5 mm  plátky, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem (nedáváme příliš k sobě, roztáhnou se)
  • povrch potřeme opět bílkem a přilepíme ořech dle chuti (vlašský, mandle)
  • pečeme v předehřáté troubě, na středním roštu, 180°C, horko-vzduch, asi 10 min.