Saský jogurtový koláč
Suroviny:
korpus:
20 dkg cukru krupice
2 vejce
40 dkg polohrubé mouky
40 dkg bílého jogurtu
1/2 prášku do pečiva
náplň:
tvaroh, mák, povidla, džem, …
drobenka:
14 dkg Hery
12 dkg cukru krystal
18 dkg polohrubé mouky
1 PL medu
2 PL vanilkovo-skořicového cukru
4 PL kokosu strouhaného
Postup:
- jogurt, vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva smícháme v kompaktní, řidší těsto
- vylijeme na vymazaný, kokosem vysypaný velký plech
- na koláč dáváme střídavě tvarohovou, povidlovo-makovou náplň a džem
- vrch posypeme drobenkou smíchanou z Hery, cukru, mouky, medu, vanilkovo-skořicového cukru a kokosu
- pečeme na 160°C, střední rošt, cca 30 min. – zkusíme špejlí
- dle chuti můžeme džem vyměnit za ořechovou náplň nebo pod tvarohovou náplň s džemem dát strouhaná jablka
- podáváme teplé (ohřáté v mikrovlnce), zaprášené lehce cukrem