Likér z ledových kaštanů
Suroviny:
1 Salko slazené
250 ml smetany ke šlehání
3 tyčinky ledových kaštanů – extra hořké
5 dkg hořké čokolády min. 70%
rum dle chuti (kvalitní, 54%)
Postup:
- šlehačku vlijeme do hrnce, přidáme nalámané ledové kaštany a čokoládu
- za stálého míchání na mírné teplotě povaříme, dokud se čokolády úplně nerozpustí
- poté necháme mírně zchladnout (občas promícháme, abychom se vyhnuli případnému škraloupu)
- vmícháme Salko a nakonec do naprosto zchladlého rum dle chuti (vše musí být hladké, bez hrudek)
- slijeme do skleněných lahví a uložíme na několik dnů do chladu
Pokud toužíme po obměně, vyzkoušíme bílou variantu (s ledovými kaštany v bílé čokoládě + bílá čokoláda).
Filed Under: Nezařazené