Likér z ledových kaštanů

Suroviny:

1 Salko slazené
250 ml smetany ke šlehání
3 tyčinky ledových kaštanů – extra hořké
5 dkg hořké čokolády min. 70%
rum dle chuti (kvalitní, 54%)

Postup:

  • šlehačku vlijeme do hrnce, přidáme nalámané ledové kaštany a čokoládu
  • za stálého míchání na mírné teplotě povaříme, dokud se čokolády úplně nerozpustí
  • poté necháme mírně zchladnout (občas promícháme, abychom se vyhnuli případnému škraloupu)
  • vmícháme Salko a nakonec do naprosto zchladlého rum dle chuti (vše musí být hladké, bez hrudek)
  • slijeme do skleněných lahví a uložíme na několik dnů do chladu

Pokud toužíme po obměně, vyzkoušíme bílou variantu (s ledovými kaštany v bílé čokoládě + bílá čokoláda).