Makové křehké linecké cukroví
Suroviny:
25 dkg hladké mouky
17 dkg Hery
12 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr
1/2 KL prášku do pečiva
10 dkg mletých mandlí
10 dkg mletého máku
1 vejce
džem na slepení
cukr moučka na obalení
Postup:
- sypké suroviny promícháme v míse, přidáme povolené máslo a vejce a ručně vypracujeme do hladka
- v pokojové teplotě necháme hodinu odpočinout
- vyválíme cca 3 mm silný plát, vykrájíme formičkami oválky, srdíčka či jiné tvary – u poloviny vykrojíme pomocí menší formičky střed a přendáme na pečící papír na plechu
- pečeme v předehřáté troubě, na středním roštu, 160°C, asi 10 min.
- po vychladnutí slepujeme džemem a obalíme v cukru moučka