Multivitaminová šťáva

Suroviny:

5 dkg celerové natě
50 dkg rajčat
35 dkg nastrouhané mrkve
80 dkg jablek
2 citróny – šťáva
7 lístků máty
7 lístků meduňky
Gelfix 2:1 Dr.Oetker + cukr dle návodu
2 KL pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny

Postup:

  • očištěnou a na drobno nakrájenou zeleninu a jablka smícháme s citrónovou šťávou, meduňkou, mátou, trochou cukru, promícháme a necháme 2 hodiny stát v uzavřené nádobě
  • přidáme 2 l vody, přivedeme k varu, vmícháme Gelfix se zbytkem cukru a provaříme dle návodu
  • odstavíme a necháme pod pokličkou v pokojové teplotě do druhého dne
  • poté scedíme, 2 minuty provaříme, odstavíme, vmícháme pomůcku ke konzervování ovoce a ještě horký multivitamin slijeme do skleněných lahví
  • jakmile vychladne uzavřeme a uložíme do chladu