Hruškové muffiny s čoko krémem
Suroviny:
1 citrón
2 hrušky
100 ml jablečného džusu
150 g třtinového cukru
100 g másla
50 g hořké čokolády
2 vejce
špetka soli
150 g hladké mouky
1 KL prášku do pečiva
50 ml mléka
Krém:
30 g mletých lískových oříšků
250 g hořké čokolády
250 ml smetany ke šlehání
pár nasekaných lískových ořechů x hořká čokoláda na ozdobení
Postup:
- kůru z omytého citrónu na jemno nastrouháme a šťávu vymačkáme
- hrušky zbavené jádřinců nakrájíme na jemné plátky, spolu s citrónovou kůrou, 2 PL citrónové šťávy, jablečným džusem a 2 PL cukru 5 minut podusíme
- poté vodu slijeme a hrušky nakrájíme na malé kousky
- máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni … necháme zchladnout
- vejce utřeme se solí a zbytkem cukru do pěny, poté pomalu přidáme čokoládové máslo
- nakonec přidáváme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakrájené hrušky
- pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 25 min., poté necháme vychladnout
- lískové ořechy na sucho opražíme na pánvi
- smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu … necháme zchladnout v ledničce alespoň 4 hodiny
- poté vmícháme lískové ořechy
- krém naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na muffiny
Podáváme ozdobené hoblinkami hořké čokolády nebo nasekanými lískovými oříšky…
Filed Under: Nezařazené
Tags: citrón, hladká mouka, hořká čokoláda, hrušky, jablečný džus, lískové ořechy, máslo, mléko, muffiny, prášek do pečiva, smetana, sůl, třtinový cukr, vejce