Pomerančové muffiny s estragonovým krémem
Suroviny:
2 pomeranče
90 g třtinového cukru
2 vanilkové cukry
175 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
200 ml jogurtu
1 KL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
80 ml oleje
Krém:
3 větvičky estragonu
60 g cukru moučka
80 g másla
100 g žervé
100 g ricotty
2 PL pomerančového džemu
Postup:
- pomeranče důkladně omyjeme, osušíme a na jemno nastrouháme kůru
- vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a utřeme do pěny
- postupně přidáváme olej smíchaný s jogurtem, mouku smíchanou se sodou a práškem do pečiva, polovinou pomerančové kůry a 3 PL vymačkané šťávy z 1 pomeranče
- naplníme formičky a na každou položíme plátek z druhého pomeranče
- pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 20 min., poté necháme vychladnout
- estragon nasekáme na drobno
- cukr s povoleným máslem utřeme do pěny
- ricottu rozmícháme se žervé, poté vmícháme pomerančový džem
- sýrovou hmotu pomalu vmícháme do másla, přidáme estragon
- krém dáme do lednice na hodinu zatuhnout
- naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na muffiny
Podáváme ozdobené zbylou pomerančovou kůrou …