Jahodové muffiny z podmáslí

Suroviny:

125 g másla
110 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
150 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
120 ml podmáslí
1 KL prášku do pečiva
1 KL kakaa
100 g jahodové marmelády
jahody na ozdobení

Krém:

125 g žervé (Philadelphia, Lučina, Gervais…)
125 g Mascarpone
½ lžičky vanilkového extraktu
50 g cukru moučka
180 g smetany
1 ztužovač šlehačky

Postup:

  • povolené máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do krému, přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a solí, nakonec vmícháme podmáslí
  • polovinou těsta naplníme formičky, do každé přidáme 1 KL marmelády a doplníme těstem
  • pečeme na 170°C, horko-vzduch, asi 20 min., poté necháme vychladnout
  • vyšleháme vychlazenou šlehačku se ztužovačem
  • v jiné nádobě vyšleháme žervé s Mascarpone do hladka, přidáme prosátý cukr a vanilkový extrakt a znovu šleháme
  • poté lehce vmícháme ušlehanou šlehačku
  • krém dáme do lednice na hodinu zatuhnout
    krém naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na muffiny

Podáváme ozdobené čerstvými jahodami…